Leuk! Bij het lezen van dit artikel gaan we ervan uit dat je van plan bent om te verhuizen, aan het oriënteren bent om een nieuwe woning te kopen of om de laatste trends te lezen. Online wordt er veel informatie gedeeld omtrent het wonen anno 2020. Het verandert mee met de tijd. Tegenwoordig verhuizen Nederlanders gemiddeld zeven keer in hun leven.
Je zult dit wellicht één of enkele keren eerder hebben gedaan, maar het blijft een heel proces van planning en regelen. Hoewel je jezelf ongetwijfeld weet te redden, is er altijd ruimte voor tips en verbetering. Het verhuizen vanuit het wonen bij je ouder is relatief makkelijker dan wanneer je nog de huur moet opzeggen of je huis moet verkopen. Dat is logisch. Toch kan iedere verhuizing anders zijn en maakt het niet uit hoe ervaren je bent. Bij het kopen van een appartement krijg je ineens te maken met de Vereniging van Eigenaren (VvE) die je overigens niet zelf kunt kiezen. Daarnaast zouden onderwerpen als huursubsidie aanvragen, adreswijziging doorgeven en aanbetalingen kunnen variëren per situatie. Het is overduidelijk dat een verhuizing niet in kwestie van minuten is geregeld. Je zou zodoende een verhuisbedrijf kunnen inhuren die enkele taken van verhuizen op zich neemt. Zo hoeft je tijdens het het verhuizen geen spullen te sjouwen of vervoeren. In sommige gevallen verrichten zij ook kleine klusjes, zoals de vloer verwijderen, om de woning leverings klaar te maken. In dit artikel lees je over nog meer tips en tricks over wonen.
Energieleverancier behouden of toch een nieuw energiecontract afsluiten
Het overkomt de meeste mensen dat er niet wordt gedacht aan het energiecontract tijdens een nieuwe woning. Dat is geen probleem want vaak is het binnen no-time geregeld. Je de huidige energieleverancier mee kunnen nemen naar je nieuwe woning, echter bedenk wel dat het vaak goedkoper is om een nieuw contract af te sluiten. Dit geldt zeker wanneer het blijkt dat je geen gas meer nodig hebt door stadsverwarming. Energie leveranciers zijn zich ervan bewust dat mensen steeds meer overstappen na een jaar en proberen daarin te concurreren. Deze cijfers zijn voornamelijk afkomstig vanuit het Autoriteit Consument & Markt (ACM) die de rol heeft om toezicht te houden op energie. Er is altijd de optie om vrijblijvend een energievergelijker te raadplegen. Via deze handige tool van Zelf Energie Vergelijken kun je zelfstandig berekenen hoe je kunt besparen op energie.
Uw eigen hypotheek en maandlasten berekenen voor 2020
Tijdens het oriënteren op de huizenmarkt of vanuit familie/vrienden kringen zul je merken dat het verkrijgen van een hypotheek niet zo makkelijk meer is. Er is een flink tekort op de huizenmarkt waardoor woningen duurder worden. Vaak is het onduidelijk hoeveel je nu werkelijk kunt lenen. Via de website van het ABN-amro kun je de gezamelijke of eigen hypotheek berekenen.
Duurzaam wonen met zonnepanelen
Het klimaatakkoord is een onderdeel van het Nederlandse klimaatbeleid. Hierin wordt beschreven hoe de uitstoot van broeikasgassen verminderd kan worden en de opwarming van de aarde tegen kan gaan. De overheid wilt Nederland duurzamer maken en heeft daarvoor doelstellingen geformuleerd. Ditzelfde geldt voor duurzaam wonen. Om woningen duurzamer te maken wordt er onder andere subsidie voor zonnepanelen gegeven. Laat je goed informeren in duurzaam wonen want het is ook interessant voor je portemonnee.